TBS Välgörenhetskväll

För att sammanfatta det hela på bästa sätt kopierar jag artikeln från Dagbladet.

Servering. Eleverna skötte själva serveringen under välgörenhetsgalan. Från vänster syns Fanny Vestin, Jenny Åkersten, Elin Wallgren, Sofia Åhrman och Hannah Renström.

Servering. Eleverna skötte själva serveringen under välgörenhetsgalan. Från vänster syns Fanny Vestin, Jenny Åkersten, Elin Wallgren, Sofia Åhrman och Hannah Renström.

Fotograf: Eva-Lena Olsson
Elevernas välgörenhetsgala drog in pengar till Tanzania
Under hela hösten har ungdomarna på Thoren Business School arbetat med välgörenhetsgalan för Tanzania, och i går gick den äntligen av stapeln.
120 gäster besökte Våningen och evenemanget blev en stor succé.
– Genom att vi alla jobbat mot ett gemensamt mål, har vi blivit oerhört tajta, säger eleverna själva.

Den 8 mars åker nio av skolans elever till Tanzania.

– Där kommer vi att göra en behovsanalys, och välja ut fem småföretagare som behöver hjälp på vägen. Vi kommer att sponsra dem med material.

Eleverna kommer också att besöka en flickskola i Zanzibar, landets fattigaste område.

– Vår rektor Fredrik Castell var med och byggde upp skolan för några år sedan, och vi ska se hur den utvecklats.


Spända inför resan

Ungdomarna är mycket spända och förväntansfulla inför resan.

– Det ska bli spännande att se skillnaderna mellan Sverige och Tanzania, och få uppleva deras kultur samtidigt som man vet att man verkligen gör något bra.

I går hölls en stor välgörenhetsgala vars behållning går oavkortat till Tanzania. Tillställningen hölls i Våningen, som ställde upp med gratis lokal.

Eleverna skötte samtliga arrangemang.


Ordnat sponsorer

– De har varit jätteduktiga. De har ordnat sponsring från lokala företagare som skänkt gåvor till den stora auktionen och till lotterierna, de har skött all servering under kvällen och ordnat artister som uppträder. Det har varit oerhört lyckat, säger Fredrik Castell.

Bland gåvorna märktes bland annat en massagestol värd 20 000 kronor som skänkts av ett företag och signerade matchtröjor från både Timrå och Dragons.

– Alla har ställt upp på ett fantastiskt sätt, tycker eleverna själva.

Gästerna på galan var mycket nöjda med tillställningen.

– Det har varit jättekul och trevligt och framför allt är det ett bra initiativ av ungdomarna, tycker Håkan Gode, som var en av de 120 gästerna.

Nedräkning. Nu har nedräkningen börjat. Om drygt en          månad åker de till Tanzania för sitt välgörenhetsprojekt. Från vänster           i främre raden syns Frida Nordlander, Madeleine Nyberg, Linda Nilsson, Emma Nordin och Amanda Norberg. I bakre raden syns Petrus Hansen och Eva Fischerström.

Nedräkning. Nu har nedräkningen börjat. Om drygt en månad åker de till Tanzania för sitt välgörenhetsprojekt. Från vänster i främre raden syns Frida Nordlander, Madeleine Nyberg, Linda Nilsson, Emma Nordin och Amanda Norberg. I bakre raden syns Petrus Hansen och Eva Fischerström.

Artist. Magikern Love Melander var en av flera       artister som uppträdde under    kvällen.

Artist. Magikern Love Melander var en av flera artister som uppträdde under kvällen.

Fotograf: Eva-Lena Olsson


Jag kan även tillägga att vi tjänade ihop fantastiska 37000 kronor!!

Dessa pengar kommer oavkortat att gå till ett biståndsprojekt där vi kommer att stödja 5 lokala småföretagare i Dar Es Salaam med material för att göra deras verksamheter mer lönsamma på lång sikt. Vi vill tacka alla sponsorer som stod för gåvor till auktionen och lotteriet samt alla gäster under kvällen som generöst bjöd under auktionen och skänkte pengar. Ett stort tack också till artister och tekniker som ställde upp ideellt. Ett särskilt tack till Susanne Fellbrink och Våningen för att vi fick vara i era fantastiska lokaler.Självklart också ett stort tack till alla elever som förberett denna kväll och till er som under kvällen jobbade.
Nu ska det bli kul att se till att dessa pengar verkligen gör skillnad!!


//Fanny Vestin, Commerce 08


“Where there is charity and wisdom, there is neither fear nor ignorance”

Kommentarer
Postat av: FantastiskaFelix

Vad sällan bloggen uppdateras :(

2010-02-10 @ 20:12:23
URL: http://fantastiskafelix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0