Postutskottsutbildning

Nu på fredag åker jag och Lina Wikberg från Management 09 ner till Klinteskolan på Gotland för en postutskottsutbildning inom SVEA Sveriges Elevråd tills den slutar på söndag. På postutbildningarna får man utbildning och kunskaper hur man som elevrådare på ett bättre vis aktivit kan utföra arbeten genom sin post i elevrådet. Det kommer bli grymt kul men framför allt lärorikt. Jag tar sekreterar utbildningen medans Lina tar elevrådsutbildningen. Det finns några andra utskott men dessa är de som klickar och lockar mest!

Vi kommer komma direkt från tåget lagomt till skolan och då kommer vi kunna använda det vi lärt oss och kunna dela med oss av allt för att bygga upp ett ännu bättre elevråd. Jag kommer kanske att medföra datorn och uppdatera men annars kommer det ett inlägg tidigast måndag.

Ett utklipp från SVEA's hemsida om vad de två olika utskotten innebär:



//Fanny Vestin, Commerce 08


"Allt är möjligt, det tar bara olika lång tid att genomföra"

Coachtid

Idag är det fredag, alltså sista dagen innan helg. På skolan är det just nu Coachtid, alltså inga schemalagda lektioner utan eleverna får själva lägga upp hur skoldagen ska se ut.

Har nyss sprungit runt och knäppt lite bilder, är inte så stabil på kameran så bildernas upplösning är väl si så där.

En del av businessloungen


En korridor eller något liknande


TBS Stadium


Business Loungen + 1:or

Vid skåpen


Entrén


Mot matsalen


Business Loungen

Lärare i matsalen förr-förra veckan


//Fanny Vestin, Commerce 08


"All lasting business is built on friendship"

090914

Nu har skolan dragit igång ordentligt och det innebär massor av jobb för alla, inklusive oss som uppdaterar bloggen. Kan hänvisa till skolans hemsida där det har kommit upp lite bilder och annat.

Under måndagen förra veckan fick 94 av skolans elever (årskurs 1) prova på Go enterprise entreprenörsspel. Representanter från Juniorhandelskammaren, UF, Access Motivator med flera agerade jury när eleverna skulle finna alternativa sätt att finna framtidens jobb.
(Klicka på bilden för att komma till aritkeln på st.nu)


//Fanny Vestin, Commerce 08


"Ingenting är för människan så svårt att uthärda som ett liv utan uppgifter och mål"

Snabb update

Just nu är det ganska lungt på skolan, kan vara för att det är lunchtid. Lektionerna började ordentligt igår och nu är vi igång, annars händer det ingenting speciellt på skolan.

På skolan jobbar man mycket i Case, och det är ett nytt Case för varje block, just nu har 2:orna ett Case där man ska anordna en välgörenhetskonsert och samla in pengar till resan mot Afrika, pengarna ska investeras klokt och man ska köpa användbara saker som behövs i Afrika. Ettorna har det Case vi hade förra året tror jag, och det är om Sidsjö hotell. Casen går att använda i olika kurser och man kan därigenom jobba med olika saker beroende på kursen.

Alla ettor har även fått utt sina datorer så nu är allting som det ska. Har även blivit utsedd till redaktör, vad det nu är. Men en till skribent skulle nog behövas också, återkommer om det senare...

//Fanny Vestin, Commerce 08


"Business, more than any other occupation, is a continual dealing with the future; it is a continual calculation, an instinctive exercise in foresight"

RSS 2.0